ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ TAVUK ŞİŞ

Tavuk Şiş

Tavuk Şiş

Artık dışarda tavuk şiş yeme özlemine son verdik, istediğimiz zaman evde şipşak yapabiliriz. Çok çabuk pişiyor tavuk zaten. Mümkünse balkonda yapın evin içi duman altı olmasın. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

9 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Şiş Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı

Tavuk Şiş Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğüslerini yıkayıp suyunun süzülmesini bekliyoruz.
  • Daha sonra tavukları küp küp doğruyoruz ve üzerine yağını tuzunu ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Vakit varsa bu karışımda 2-3 saat bekleyelim iyice içine çeksin.
  • Sonra tavukları çok sıkı olmayacak şekilde işlere diziyoruz ve ızgarada pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra afiyetle yiyoruz, ellerimize sağlık afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!