ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI VE NOHUTLU PATLICAN

Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 2 havuç
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Sıcak su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut

Kızartmak için

  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup boyuna dörde kesin. Bolca tuzlayın ve buzdolabında bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın.
  • Patlıcanları zeytinyağında kızartın. Domatesi iri doğrayın. Soğanı halka, havuçları jülyen kesin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
  • Soğanı ekleyip kavurun. Diğer sebzeleri ve nohudu ekleyin. Patlıcanların üzerini tamamen kapatacak şekilde sebzelerin üzerine dizin.
  • Ters çevirdiğiniz bir tabağı patlıcanların üzerine yerleştirin. Patlıcanların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!