ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMA

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan

İç pilav için

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  • Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
  • Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin.
  • En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
  • Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin.
  • Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın.
  • Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.