Zeytinyağlı Patlıcan Dolma

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 kemer patlıcan
İç pilav için
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 orta boy soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Dolma Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları incecik dilimleyin. 2-3 dakika zeytinyağında kızartın. Pirinçleri ılık suda 25 dakika bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Dolmalık fıstıkları zeytinyağında kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
- Pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü kaynar suda bekletin. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edin.
- En son suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
- Streç filmin üzerine patlıcan dilimlerini bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin.
- Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp kenarlarını streç filmle sıkıca kapatın.
- Buzdolabında 1 saat bekletin. Parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR