ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI KABAK DOLMASI

Zeytinyağlı kabak dolması
12 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak dolması tarifi için malzemeler
  • 12 yuvarlak kabak  
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı konserve mısır  
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 2 soğan 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • Yarım limonun suyu 
  • 2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1.5 su bardağı sıcak su 
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar 
  • Tuz 
  • 2-3 dal ince kıyılmış taze reyhan 
  • 2-3 dal ince kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı kabak dolması hazırlanışı

  • Kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip ayırın. Kabakların içini oyup çıkarın. Pirinci limonlu ve tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
  • Soğanları temizleyip ince kıyın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Pirinci ekleyip kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ve mısır tanelerini ilave edip tavanın kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kuş üzümü, toz şeker, limon suyu, yenibahar ve tuzun yarısını ilave edip katıştırın.En son ince kıydığınız taze reyhan ve dereotunu ekleyip harmanlayın.
  • Pirinçli harcı kabakların içine paylaştırıp üzerlerini kapak olarak ayırdığınız kabaklarla kapatın. Dolmaları yayvan bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Kalan sıcak su ve kalan tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Tencereyi ocaktan alıp kabakları servis tabağına çıkarın ve üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.



Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!