ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ NOHUTLU BRÜKSEL LAHANASI

Nohutlu Brüksel Lahanası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr Brüksel lahanası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 köy biberi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım su bardağı soyulmuş badem
  • 10 kokteyl domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nohutlu Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Brüksel lahanalarını yıkayıp buharda haşlayın. Havucun kabuğunu soyduktan sonra çubuk şeklinde doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
  • Tereyağı ile bademleri küçük bir tavada kavurun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kalın doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında hafifçe kavurun.
  • Havuçları ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Brüksel lahanası, haşlanmış nohut, biber, tuz, karabiber, pul biber ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  • Kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Kavrulmuş bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, brüksel lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!