Nohutlu Brüksel Lahanası

Nohutlu Brüksel Lahanası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Nohutlu Brüksel Lahanası için

Malzemeler

  • 500 gr Brüksel lahanası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 köy biberi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım su bardağı soyulmuş badem
  • 10 kokteyl domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Nohutlu Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır

  1. Brüksel lahanalarını yıkayıp buharda haşlayın. Havucun kabuğunu soyduktan sonra çubuk şeklinde doğrayın. Dereotunu ince kıyın.
  2. Tereyağı ile bademleri küçük bir tavada kavurun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip kalın doğrayın. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında hafifçe kavurun.
  3. Havuçları ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Brüksel lahanası, haşlanmış nohut, biber, tuz, karabiber, pul biber ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  4. Kıyılmış dereotunu ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Kavrulmuş bademleri üzerine serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, brüksel lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo