ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR FIRINDA SOĞAN DOLMASI

Fırında Soğan Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Soğan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 iri soğan
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı fesleğen ve kekik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup uçlarını kesin. Tavuk suyunda 15 dakika haşlayın. Soğanları kevgirle ayrı bir tabağa alıp içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. 
  • Soğanların iç kısımlarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın. Ekmek içi, fesleğen, kekik, tuz, karabiber, yarım kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımla soğanların içini doldurun. Yağlanmış kalıba dizip üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tencerede pişirilen klasik soğan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.