Fırında Soğan Dolması

Fırında Soğan Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Fırında Soğan Dolması için

Malzemeler

  • 4 iri soğan
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı fesleğen ve kekik
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Soğan Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları soyup uçlarını kesin. Tavuk suyunda 15 dakika haşlayın. Soğanları kevgirle ayrı bir tabağa alıp içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. 
  2. Soğanların iç kısımlarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın. Ekmek içi, fesleğen, kekik, tuz, karabiber, yarım kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  3. Hazırladığınız karışımla soğanların içini doldurun. Yağlanmış kalıba dizip üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, tencerede pişirilen klasik soğan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo