ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR FIRINDA SOĞAN DOLMASI

> FIRINDA SOĞAN DOLMASI
4 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında soğan dolması tarifi için malzemeler
  • 4 iri soğan 1 su bardağı tavuk suyu 3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek içi 1 çay kaşığı fesleğen ve kekik 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz
  • karabiber
Fırında soğan dolması Nasıl Yapılır

Soğanları soyup uçlarını kesin. Tavuk suyunda 15 dakika haşlayın. Soğanları kevgirle ayrı bir tabağa alıp içlerini kaşık yardımıyla çıkarın. 
Soğanların iç kısımlarını ince ince doğrayıp derin bir kaba alın. Ekmek içi, fesleğen, kekik, tuz, karabiber, yarım kaşık zeytinyağı ve rendelenmiş kaşarpeynirini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımla soğanların içini doldurun. Yağlanmış kalıba dizip üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.