ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR DÜĞMELİ KEREVİZ

Düğmeli Kereviz

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Düğmeli Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kereviz (eşit büyüklükte)
  • 3 patates (kerevizlerle eşit büyüklükte)
  • 3 ince havuç
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1.5 limonun suyu
  • 1 kesme şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı su
  • Birkaç maydanoz yaprağı
  • Birkaç dereotu dalı
  • Tuz

Düğmeli Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyun ve orta kısımlarını bir havucun yerleşebileceği şekilde oyarak çıkarın. Kerevizleri kararmamaları için limonlu suda 5 dakika bekletin.
  • Patatesleri soyup orta kısımlarını bir havucun girebileceği şekilde oyup çıkarın. Havuçları temizleyip süzülmüş kereviz ve patateslerin oyuk kısımlarına yerleştirin.
  • Havuçların fazlalıklarını kesin. Bezelyeyi diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Kereviz ve patatesleri bir parmak eninde dilimleyin. Dilimleri yayvan bir tencerenin dibine yan yana yerleştirin. Bezelyeleri ilave edin.
  • Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanları ilave edip soteleyin ve sebzelerin üzerine dökün. Bir çorba kaşığı limon suyu, su, şeker ve tuzu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 25 dakika pişirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu dalları ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
  • Alternatif olarak ayvalı kereviz tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!