Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar Tarifi İçin malzemeler
- 6 enginar
- 500 gr taze bakla
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 2 dal taze sarımsak
- 1 dolmalık sarı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar Nasıl Yapılır?
- Baklaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un eklenmiş suda 20 dakika bekletin.
- Bu arada biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kalın doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Limon ile ovulmuş enginarları, baklaları, küçük kesilmiş sarımsağı ve biberleri soğanlara ekleyin. Birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
- Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak su ve limon suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Enginarları servis tabağına alıp sebze karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, zeytinyağlı iç baklalı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?