ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ZERDEÇALLI SEBZE YEMEĞİ

Zerdeçallı Sebze Yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerdeçallı Sebze Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 karnabahar
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 soğan
  • 200 ml krema
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber

Zerdeçallı Sebze Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı parçalara ayırın. Havucu şerit halinde, patatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Zerdeçal ilave edin. Karnabahar, patates ve havucu ekleyerek birkaç dakika soteleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca bezelyeleri ilave edip, kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ve krema ekleyin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!