ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ NOHUTLU KARALAHANA

Nohutlu Karalahana

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Karalahana Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 soğan
  • 250 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 demet karalahana
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Nohutlu Karalahana Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip unu kavurun. Piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kuşbaşı tavuk etini ekleyip tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin.
  • Haşlanmış nohut, Hindistan cevizi sütü, safran ve suyu ilave edip sotelemeye devam edin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ince doğradığınız karalahanayı ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp karalahana yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin.
  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip kırmızı pul biberi ekleyip hafif kızdırın. Biberli yağı yemeğin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!