ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ NANELİ PATLICAN DOLMASI

Naneli Patlıcan Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Naneli Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 100 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 domates

Sos için

  • 2 domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Naneli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve içlerini oyarak çıkartın ve 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Pirinç, tuz, karabiber, maydanoz, ayçiçeği yağı ve nohudu ilave edip karıştırın. Karışımı patlıcanların içlerine doldurup domates ile kapatın ve tencereye dizin. Üzerine domates rendeleyip zeytinyağı gezdirin. Sıcak su ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen dolmaları fırın kabına aktarın. Tereyağını eritip nane ile karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!