ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ MANTARLI VE PİRİNÇLİ KEREVİZ DOLMASI

Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 3 büyük boy kereviz
  • Limonlu su
  • 2 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr kültür mantarı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Ve Pirinçli Kereviz Dolması Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin kabuğunu temizleyip enine ortadan ikiye kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp çukurlaştırın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.
  • Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Dilimlenmiş mantarları ekleyip bıraktığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinç ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız harcı kerevizlerin içine paylaştırın.
  • Kerevizleri fırın tepsisine dizip tepsiye kerevizlerin yarısına gelecek kadar 1 yemek kaşığı biber salçasıyla karıştırılmış sıcak su ekleyin.
  • Kerevizlerin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirip 180 derece fırında kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

 Dilerseniz, Türk mutfağının özgün yemeklerinden biri olan zeytinyağlı kereviz dolması tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.