Körili Ve Nohutlu Balkabağı

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Körili Ve Nohutlu Balkabağı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Körili Ve Nohutlu Balkabağı için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı köri
  • 2 soğan
  • 3 limon otu
  • 6 kakule
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1 kg balkabağı
  • 250 ml sebze suyu
  • 400 ml hindistan cevizi sütü
  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 1 limonun suyu
  • Nane yaprağı
Körili Ve Nohutlu Balkabağı

Nasıl Yapılır

  1. Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Köri ekleyin. Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  2. Küp doğranmış bal kabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin.
  3. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve bal kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin. Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo