ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KÖRİLİ VE NOHUTLU BALKABAĞI

Körili Ve Nohutlu Balkabağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili Ve Nohutlu Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı köri
  • 2 soğan
  • 3 limon otu
  • 6 kakule
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1 kg balkabağı
  • 250 ml sebze suyu
  • 400 ml hindistan cevizi sütü
  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 1 limonun suyu
  • Nane yaprağı

Körili Ve Nohutlu Balkabağı Nasıl Yapılır?

  • Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Köri ekleyin. Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Küp doğranmış bal kabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve bal kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin. Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.