ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KÖRİLİ VE NOHUTLU BALKABAĞI

Körili Ve Nohutlu Balkabağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili Ve Nohutlu Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı köri
  • 2 soğan
  • 3 limon otu
  • 6 kakule
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu
  • 1 kg balkabağı
  • 250 ml sebze suyu
  • 400 ml hindistan cevizi sütü
  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 1 limonun suyu
  • Nane yaprağı

Körili Ve Nohutlu Balkabağı Nasıl Yapılır?

  • Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Köri ekleyin. Limon otu, kakule ve hardal tohumunu ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Küp doğranmış bal kabaklarını, ardından da hindistan cevizi sütü ile sebze suyunu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları ekleyin ve bal kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu sıkıp yemeğe ekleyin. Servis tabağına alıp üzerine iri kıyılmış nane yaprakları serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!