ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ETLİ LAHANA BOHÇASI

Etli Lahana Bohçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Lahana Bohçası Tarifi İçin malzemeler

  • 12 iri lahana yaprağı
  • 2 soğan
  • 200 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 

Etli Lahana Bohçası Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  • Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp eti ilave edin ve et suyunu salıp çekene kadar kavurun. Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar soteleyin.
  • Domatesi ilave edip 2-3 dakika pişirin. Etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
  • Lahana yaprağını çorba kepçesinin içine kenarları dışa taşacak şekilde serip bulgurlu harcı ilave edin.
  • Lahanının dışa sarkan uçlarını üste doğru kapatıp bohça gibi sarın. Diğer bohçalarıda aynı şekilde hazırlayın. Bohçaları tencereye ters çevirip yerleştirin.
  • Salçayı kalan suda ezip bohçaların üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!