ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ ENGİNARLI PİLAV

Enginarlı Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 3 taze soğan
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım limonun suyu
  • 6 ~ 7 tane enginar kalbi
  • 8 ~ 10 tane yeşil erik
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Enginarlı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuz ilave ettiğiniz sıcak suda 2 saat bekletin.
  • Soğanları doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Erikleri ve enginar kalplerini ilave edip bir kaç dakika daha soteleyip yarım limon suyunu ekleyin.
  • Pirinci ilave edip karıştırarak kavurun. Bir su bardağı suyu ekleyin. Üzerini kapatıp pilav suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatın.
  • 10 dakika demlenmeye bırakıp ılık servis yapın.

Lezzetli ve pratik patlıcanlı pilav tarifine de göz atın.

Dilerseniz, mevsimine göre erik turşusu veya enginarla da bu pilavı yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!