ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ SEBZELİ PATATES PÜRESİ DOLGULU KÜLAH KÖFTELER

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler

Sebzeli patates püresi dolgulu külah köfteler

Sebzeli patates püresi dolgulu külah köfteler ❤️ sofralarınızda hem görsel hem de lezzet olarak çok şey katacaktır. @mutfakkeyiftir Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın ❤️

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

18 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Tarifi İçin malzemeler

Köftesi;

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sebzeli Patates Püresi;

  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1/2 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Patates Püresi Dolgulu Külah Köfteler Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Köfte malzemeleri ile köfte hamuru yoğurulur. 
  • Patateslerin bir tanesi ve diğer sebzeler küçük doğranır. Bir tencerede önce bezelyeler ile diğer patates haşlanmaya koyulur.
  • Bir süre sonra diğer sebzeler ve tuz ilave edilir. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Bütün haşlanan patates başka bir kaba alınır. İçine tereyağı ve kaşar peyniri koyulur. İyice ezilerek püre haline getirilir.
  • Sebzelerin bir bölümü (suları bir miktar süzülerek) patates püresine katılır ve karıştırılır. Sebze suyu ile kıvamı ayarlanır.
  • Köfte hamuru külah kalıbına döşenir. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alınan köfteler kalıplarından çıkarılır. İçleri patates püresi ile doldurulur.
  • Bir kaşık salça, az miktarda sıcak su ile açılır ve köftelerin üzerine gezdirilir. Köfteler tekrar fırına verilir. (içleri ile birlikte ısınmaları için) 5 dakika fırında tutulur.
  • Servis tabağına kullanmadığımız haşlanmış sebzeler alınır. Üzerine külah köfteler koyulur. Salçalı su hafifçe gezdirilir. İsteğe bağlı olarak maydanoz serpilir.
  • Afiyetle ❤️
  • Püf Noktaları: Salçalı su üstünün biraz daha yumuşamasını sağlıyor, kullanmayabilirsiniz. 
  • Ben tatlı biber salçası kullandım.
  • Bu ölçü ile 13 külah köfte elde ettik. Dört kişi yedik.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!