ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ KUŞBAŞI ETLİ FIRIN KEREVİZ

Kuşbaşı etli fırın kereviz

Kuşbaşı etli fırın kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuşbaşı etli fırın kereviz tarifi için malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 200 g kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 defne yaprağı 

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı 

Kuşbaşı etli fırın kereviz üzeri için

  • İnce kıyılmış kereviz yaprağı 

Kuşbaşı etli fırın kereviz Nasıl Yapılır

Adım Adım Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz Yapımı:

  • Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölerek içlerini oyun ve kararmamaları için limonlu suda bekletin. 
  • Havuç ve patatesi küp halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı dana etlerini ilave edip renkleri dönünceye kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelediğiniz sarımsaklar ve küp doğradığınız havucu ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. 
  • Küp doğradığınız domatesler ve yeşil biberleri ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bir kızartma tenceresinde Ayçiçek yağını ısıtın. İçini oyduğunuz kerevizleri kağıt havlu ile kurulayın ve alt kısımlarını bıçakla kesip düzleştirin. Ayçiçek yağında her iki tarafını da kızartın. Kerevizin içinden çıkan parçaları da küp doğrayıp patatesler ile birlikte kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve pişirdiğiniz kuşbaşı ete ilave edip karıştırın. 
  • Kızarttığınız kereviz çanaklarını bir fırın kabına alın. İçlerine pişirdiğiniz dana etli harçtan paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Bir kasede salçaları sıcak su ile açın ve kerevizlerin üzerine gezdirin. Defne yapraklarını yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dakika pişirin. Fırından alıp ince kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyip sıcak servis yapın.

  • Kereviz
    • K vitamini bakımından oldukça zengindir.
    • Yüksek tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur. Özellikle kereviz sapı tüketmek vücuttaki kan akışını kolaylaştırır.
    • Sindirime bağlı kabızlık sorunlarının giderilmesinde etkilidir.
    • Gece yatmadan içeceğiniz bir bardak kereviz sapı suyu uyku sorunlarınızın ortadan kalkmasında önemli rol oynar.
    • Çok düşük kalorili olması sebebiyle formuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir sebzedir.
    • Kötü kolesterolün sağlıklı seviyelerde tutulmasına yardımcı olur.
    • Doğal bir antioksidandır.
    • Etkili bir idrar söktürücüdür.
    • Mide ağrılarının giderilmesinde etkilidir.

    Kuşbaşı etli fırın kereviz yemeğinin yanına nefis bir mantarlı firik pilavı hazırlayabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.