ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ ISPANAKLI ERİŞTE

Ispanaklı Erişte

Ispanaklı erişte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Erişte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket erişte
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan 
  • 500 g ıspanak
  • 2-3 sosis
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Ispanaklı Erişte Nasıl Yapılır?

  • Erişteyi haşlayıp suyunu süzün. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
  • Ispanakları ayıklayıp yıkayın. İri parçalar halinde doğrayıp soğana ilave edin. İnce doğradığınız sosisler, ezdiğiniz sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Erişteyi yağlanmış bir fırın kabına alın. Üzerine ıspanak ve rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ekleyip karıştırın.
  • Bir kasede çırptığınız yumurta ve yoğurt karışımını döküp kalan kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ev yapımı erişte tarifine göz atabilir, hazırladığınız erişteleri farklı tariflerde kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!