ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA HİNDİ FÜMELİ VE KAŞARLI MAKARNA

Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna

Fırında hindi fümeli ve kaşarlı makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket düdük makarna
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket hindi füme (200 g)
  • 10-12 dilim tost için kaşar peyniri
  • 50 g rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış
    Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta

Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayın. Daha sonra süzün.
  • Haşlanmış makarna henüz sıcakken tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
  • Makarnanın 1/3’ünü ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına yayın.
  • Makarnanın üzerine önce ince kıyılmış hindi fümenin yarısını serpin, sonra da dilimlenmiş kaşar peynirlerini üzerini tamamen örtecek şekilde yerleştirin.
  • Bu işlemi bir kat daha olacak şekilde yapın. En son katına yani üçüncü kata tekrar haşlanmış makarnayı yayın.
  • Makarnanın üzerine kıyılmış maydanoz ile rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Sosu için sütle yumurtaları iyice çırpın. Makarnanın üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, peynirler kızarana kadar pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!