Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika

Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna Tarifi İçin malzemeler
- 1 paket düdük makarna
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket hindi füme (200 g)
- 10-12 dilim tost için kaşar peyniri
- 50 g rendelenmiş mozzarella peyniri
- Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış
Sosu için: - 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
Fırında Hindi Fümeli Ve Kaşarlı Makarna Nasıl Yapılır?
- Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayın. Daha sonra süzün.
- Haşlanmış makarna henüz sıcakken tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
- Makarnanın 1/3’ünü ısıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabına yayın.
- Makarnanın üzerine önce ince kıyılmış hindi fümenin yarısını serpin, sonra da dilimlenmiş kaşar peynirlerini üzerini tamamen örtecek şekilde yerleştirin.
- Bu işlemi bir kat daha olacak şekilde yapın. En son katına yani üçüncü kata tekrar haşlanmış makarnayı yayın.
- Makarnanın üzerine kıyılmış maydanoz ile rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Sosu için sütle yumurtaları iyice çırpın. Makarnanın üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, peynirler kızarana kadar pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR