ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA BEŞAMEL SOSLU YAZ SEBZELERİ

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3~4 kiraz domates
  • 200 gr mantar
  • 3 kırmızıbiber
  • 3 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1/5 demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 80 gr parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Beşamel Soslu Yaz Sebzeleri Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Kırmızı biberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin.
  • Biberleri ilave edin. Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın.
  • Sos için tereyağı ve unu tencerede kavurun. Üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin.
  • Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!