ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ TULUM PEYNİRLİ PATLICAN

Tulum peynirli patlıcan

Tulum peynirli patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tulum peynirli patlıcan tarifi için malzemeler

• 4 adet orta boy patlıcan
• 10 adet kiraz domates (Veya 2 adet domates)
• 4 diş sarımsak
• 200 g tulum peyniri
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1/4 bağ maydanoz
• 1 yumurta

Tulum peynirli patlıcan Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları fırında 15-20 dakika közleyin. Bu arada tulum peynirini, maydanozu, sarımsağı, yumurta ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Fırına girebilen bir kaba közlediğiniz patlıcanları yerleştirdikten sonra karnıyarık yapar gibi ortalarını açın. İçlerine peynirli karışımı eşit bir şekilde yerleştirin. İkiye böldüğünüz domatesleri de üzerlerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Tadına doyamayacağınız nefis patlıcan yemeği artık hazır.
    Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.