Patlak İncir

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Patlak İncir Tarifi İçin malzemeler
- 500 g ham incir
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Patlak İncir Nasıl Yapılır?
- İncirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Bir tencereye sıcak su doldurup tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. İçine hazırladığınız incirleri atın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri süzgece alın ve soğuduktan sonra elinizle sıkarak tamamen suyunu süzün.
- İncirleri bir tepsiye alıp tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tencereye zeytinyağını ve salçayı alıp kavurun. Suyunu sıktığınız incirleri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
- Yumurtaları derin bir kaba kırıp bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın ve çırptığınız yumurtaları ekleyip pişirin. Tencerede kavurduğunuz incirlere ilave edip harmanlayın ve ılık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR