Patlak İncir

Patlak İncir
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlak İncir için

Malzemeler

  • 500 g ham incir
  • 2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Patlak İncir

Nasıl Yapılır

  1. İncirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Bir tencereye sıcak su doldurup tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. İçine hazırladığınız incirleri atın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri süzgece alın ve soğuduktan sonra elinizle sıkarak tamamen suyunu süzün.
  2. İncirleri bir tepsiye alıp tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tencereye zeytinyağını ve salçayı alıp kavurun. Suyunu sıktığınız incirleri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
  3. Yumurtaları derin bir kaba kırıp bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın ve çırptığınız yumurtaları ekleyip pişirin. Tencerede kavurduğunuz incirlere ilave edip harmanlayın ve ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo