ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ PATLAK İNCİR

Patlak incir

Patlak incir

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlak incir tarifi için malzemeler

  • 500 g ham incir
  • 2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Patlak incir Nasıl Yapılır

  • İncirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Bir tencereye sıcak su doldurup tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. İçine hazırladığınız incirleri atın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri süzgece alın ve soğuduktan sonra elinizle sıkarak tamamen suyunu süzün.
  • İncirleri bir tepsiye alıp tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tencereye zeytinyağını ve salçayı alıp kavurun. Suyunu sıktığınız incirleri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
  • Yumurtaları derin bir kaba kırıp bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın ve çırptığınız yumurtaları ekleyip pişirin. Tencerede kavurduğunuz incirlere ilave edip harmanlayın ve ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.