Marul Yatağında Zeytinli Barbunya

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Marul Yatağında Zeytinli Barbunya
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Marul Yatağında Zeytinli Barbunya için

Malzemeler

  • 300 g barbunya
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 yeşil biber
  • 7-8 kestane mantarı
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 8-9 yaprak marul
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4-5 dal maydanoz
Marul Yatağında Zeytinli Barbunya

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyayı hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız biberleri, süzdüğünüz barbunyayı, mantarları ve dilimlenmiş yeşil zeytini ilave edip, 7-8 dakika daha soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  2. Marul yapraklarını sıcak suya batırıp hafif yumuşatın ve hafif yağladığınız bir fırın kabının tabanına, kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Ilınan barbunyalı harca kaşar peyniri ve ince kıydığınız maydanozları ilave edip karıştırın.
  3. Barbunyalı harcı marul yapraklarının üzerine alın ve sarkan yapraklar ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo