ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ EZİLMİŞ BRÜKSEL LAHANASI

EZİLMİŞ BRÜKSEL LAHANASI

Ezilmiş Brüksel lahanası
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ezilmiş Brüksel lahanası tarifi için malzemeler
  • 20 adet Brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı tuz (Haşlamak için)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ezilmiş Brüksel lahanası Nasıl Yapılır

  • Brüksel lahanalarını 1 yemek kaşığı tuz ve sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşladığınız Brüksel lahanalarını süzüp ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Üzerine zeytinyağını dökün, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve baharatını serpin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  • Brüksel lahanalarını kavanozun dibi ile tek hamlede sertçe bastırarak yassılaştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alın ve hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!