ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ENGİNAR PÜRELİ YABANİ KUŞKONMAZ

Enginar Püreli Yabani Kuşkonmaz

Enginar püreli yabani kuşkonmaz

Kaç
Kişilik

14 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginar Püreli Yabani Kuşkonmaz Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet enginar (Çanak)
  • 2 demet yabani kuşkonmaz (İzvinya)
  • 50 g krema
  • 50 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı trüf yağı
  • Tuz 

Enginar püreli yabani kuşkonmazın servisi için

  • Kızarmış ekmek dilimleri
  • Sarımsak ve dereotu
  • Zeytinyağı

Enginar Püreli Yabani Kuşkonmaz Nasıl Yapılır?

Nefis enginar püreli yabani kuşkonmazın malzemeleri hazırsa yapılışına başlayalım.

  • Enginarları yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp, içine krema ve peyniri ekleyin. İri parçalar olacak şekilde blender’dan kısa süre geçirin veya çatalla ezerek malzemeleri birbirine yedirin. Biraz trüf yağı ekleyip karıştırın.
  • Kuşkonmazları temizleyip, zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun.
  • Tabaklara enginar püresini bölüştürüp, üzerine kuşkonmazları ekleyin.
  • Kızarmış ekmek, sarımsak ve dereotunu blender’dan geçirip, üzerine serpiştirerek servis yapın.

    Enginar püreli yabani kuşkonmazı hazırlarken trüf yağı yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bu durumda mavi peynir gibi daha keskin lezzetli peynirleri labne yerine tercih edebilirsiniz.

    Sebzeli zeytinyağlı enginar tarifi için tıklayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!