ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ MISIR UNLU PAZI SARMASI

MISIR UNLU PAZI SARMASI

 Mısır unlu pazı sarması
4 Kişilik
Hazırlama 35 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mısır unlu pazı sarması tarifi için malzemeler
  • 15-20 yaprak pazı
  • 8 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane
Mısır unlu pazı sarması Nasıl Yapılır

  • Pazı yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra kaynar suyun içine atarak yumuşatın.
  • İç malzemesi için; mısır ununu, buğday ununu, sütü, yumurtayı, baharatları ve 1-2 yemek kaşığı suyu karıştırarak sert kıvamlı bir karışım elde edin.
  • Pazı yapraklarını asma yaprağı büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Her parçanın kenarına hazırladığınız iç malzemeden paylaştırın. Yaprak sarar gibi sarıp tencereye dizin.
  • Sosu için; sıvı yağı ısıtıp zar şeklinde doğradığınız soğanı salçayla birlikte, salçanın kokusu gidene kadar kavurun.
  • Hazırladığınız soğanlı sosu sarmaların üzerine serpin. Sıcak suyu da sarmaların üzerini hafifçe örtecek ama geçmeyecek şekilde dökün. Tuzunu serpin. Sarmalar pişerken dağılmaması için üzerini ısıya dayanıklı bir düz tabakla kapatın. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısın. 20 dakika bu şekilde pişirin.
  • Sarmalar pişince ocaktan alın. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt döküp hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.