Taze İncir Dolması

İncir, insanlık tarihinin varoluşundan bu yana, hatta daha öncesinden beri, gelişime tanıklık etmiş ve katkı sağlamıştır. Bu mükemmel meyve, tüm kutsal kitaplarda kendisine yer bulmuş, her türlü inanışta bolluğun ve bereketin simgesi olmuştur. İnsanoğlu, çoğu zaman incir çekirdeğini bile doldurmayacak sebeplerden dolayı hayatı kendine veya çevresine zindan etmiştir. Sonbahar’ın bize sunduğu bu mucizevi ve lezzetli müthiş meyve ile sizi şaşırtacak ve vazgeçilmez tariflerinizden biri olacak bir Taze İncir Dolması.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Taze İncir Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg taze İncir
- 1 su bardağı Bulgur
- 1 çay bardağı Zeytinyağ
- 2 adet Soğan
- 2-3 diş Sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Zerdeçal
- 50 gr Dolmalık Fıstık
- 100 gr Keçi Peyniri
- Tuz, karabiber, kimyon, toz kişniş
- 3-4 sap Taze Nane
- 3-4 sap Dereotu
- 3-4 sap Maydanoz
- 1 adet taze sıkılmış Portakalın suyu
- 1 adet Yeşil Elma rendesi
- 1 adet taze sıkılmış Limonun suyu
- Yarım çay bardağı Nar suyu
- 1 yemek kaşığı Bal
- 2 yemek kaşığı Soya sosu
- 1 adet Kırmızı Chili biberi
Taze İncir Dolması Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incirlerimizi yıkayıp sap kısmından bir kapak çıkartıyoruz.
- İncirlerin iç meyvesini bir çay kaşığı yardımı ile incire zarar vermeden sıyırıp çıkartıyoruz.
- Ocağa aldığımız tenceremizin içine zeytinyağının üzerine ince kıyılmış soğanlarımızı, sarımsaklarımızı ve dolmalık fıstığımızı ilave edip, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Soğanların üzerine yıkayıp süzdüğümüz bulguru katıp bir süre kavuruyoruz.
- Tüm baharatlarımızı ve tuzumuzu ilave edip bir süre kavurmaya devam ettikten sonra üzerine 1 bardak sıcak su ilave edip bulgurumuzu pişiriyoruz.
- Bulgur suyu çekip pişince ocaktan almadan önce ince ince kıydığımız keçi peyniri ve tüm yeşilliklerimizi katıyoruz.
- Güzelce karıştırıp tenceremizi kenara alıyoruz. İç harcımızı daha önce içlerini boşalttığımız incirlerin içine dolduruyoruz.
- İncirleri tencerenin tabanına değdirmeden ister dilim dilim kestiğiniz soğanların üzerine dizerek ya da buharda pişirme aparatı kullanarak 15 dakika boyunca buharda pişiriyoruz.
- Diğer tarafta incirin iç meyvesini portakal suyu, yeşil elma rendesi, limon suyu, nar ekşisi ve bal kullandığımız bir sos içinde yavaş yavaş çektirerek koyulaştırarak pişiriyoruz.
- Son anda sosa bir miktar soya sosu ilave edip lezzetini arttırıyoruz.
- Sosu süzgeçten geçirip, Chili biberini ince ince kıyıp içine katıyoruz. İncir dolmamızı bu sos ilke birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR