Pip Dolması

Pip Dolması
24 Ağustos 2023

Pip dolması, yaprak döken pip ağacının yaprakları ile yapılan bir dolmadır. Yumuşak yapraklı pip dolması, Azerbaycan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Siz ve malzemeleriniz pip dolması için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için karabağ ketesilobya çorbası ve badambura tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pip Dolması için

Malzemeler

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan 
  • 4 dal dereotu 
  • 4 dal kişniş
  • 70 gr pirinç
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
  • pip yaprağı
Pip Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı ince ince doğrayın. 
  2. Yeşilliklerin tamamını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. 
  3. Soğan, yeşillikler, pirinç, kıyma ve baharatları bir kap içerisinde karıştırın. 
  4. Pip yaraklarının içerisine koyarak sarın. 
  5. Tencereye dizdikten sonra su ekleyerek pişmeye bırakın. 
  6. Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Pip Dolması Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Üzerine tereyağı kızdırıp gezdirebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo