Pip Dolması

Pip dolması, yaprak döken pip ağacının yaprakları ile yapılan bir dolmadır. Yumuşak yapraklı pip dolması, Azerbaycan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Siz ve malzemeleriniz pip dolması için hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için karabağ ketesi, lobya çorbası ve badambura tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Pip Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 4 dal dereotu
- 4 dal kişniş
- 70 gr pirinç
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
- pip yaprağı
Pip Dolması Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Yeşilliklerin tamamını yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
- Soğan, yeşillikler, pirinç, kıyma ve baharatları bir kap içerisinde karıştırın.
- Pip yaraklarının içerisine koyarak sarın.
- Tencereye dizdikten sonra su ekleyerek pişmeye bırakın.
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pip Dolması Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Üzerine tereyağı kızdırıp gezdirebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR