ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ KIZARMIŞ KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması

Kızarmış kabak çiçeği dolması

Şef Umut Tabak’tan kızarmış kabak çiçekleriyle hazırlanan şahane bir dolma tarifi ile karşınızdayız. Özellikle Ege mutfağında çok sevilen kabak çiçeğini, peynirli harç ile doldurarak tavada kızartabilirsiniz. Hazırladığınız kızarmış kabak çiçeklerini, yoğurt eşliğinde sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Klasik kabak çiçeği dolması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet kabak çiçeği
  • 100 g İzmir tulum peyniri (Küçük doğranmış)
  • 50 g kırmızı soğan (Küçük küp doğranmış)
  • 120 g domates (Küçük küp doğranmış)
  • 100 g salatalık (Küçük küp doğranmış)
  • 2 g bilye kekik
  • 100 g tempura unu
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta 
  • 100 g süzme yoğurt 
  • 250 ml ayçiçek yağı
  • Tuz 
  • Karabiber

Kızarmış Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

  • Tempura un, yumurta ve maden suyunu bir kaba alarak bir çırpma teli yardımıyla pekmez kıvamını elde edene kadar çırpın. 
  • Soğan, domates ve salatalık ile İzmir tulum peynirini bir kaba alarak karıştırın ve kabak çiçeklerini bu harçla doldurun. 
  • Kabak çiçeklerini hazırladığınız tempura unlu karışıma bulayın ve tavada 180 derece sıcaklığı ulaşmış ayçiçek yağında kızartın.
  • Kızarttığınız dolmaları kağıt peçete üstünde beklettikten sonra süzme yoğurt ile birlikte servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!