ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ KESTANELİ LAHANA DOLMASI

Kestaneli Lahana Dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Lahana Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 küçük lahana
  • 250 gr kestane
  • 100 gr yaban mersini
  • 400 pilavlık pirinç
  • 100 gr kuş üzümü
  • 2 soğan
  • Bir tutam taze nane
  • Bir tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Kestaneli Lahana Dolması Nasıl Yapılır?

Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp içini çıkarın. Lahanayı güveç şekline getirin. Daha sonra lahanayı kaynar suda dirice haşlayıp suyunu süzdürün. Pilav tenceresini ocağa alıp ısıtın. Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanları hafif soteleyin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Üzüm ve yaban mersinlerini de ilave edip 1 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, nane, tarçın, dolma baharı ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirip demlenmeye bırakın. Bu arada haşlanmış kestanelerin kabuklarını soyup pilava ilave edin. Dereotu ve maydanozu ince kıyıp pilava ekleyin. Hazırladığınız pilavı lahananın içine doldurup fırın kabına alın. Lahananın etrafından 2 su bardağı su ve 1 limonun suyunu ilave edin. Üzerini folyo ile kapatıp fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!