ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ İSTİRİDYE ENGİNAR DOLMASI

İstiridye enginar dolması

İstiridye enginar dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İstiridye enginar dolması tarifi için malzemeler

  • 8 adet enginar (Temizlenmiş) 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 2 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1/2 demet dereotu 
  • 2 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 1 limonun suyu 
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, karabiber, tuz

İstiridye enginar dolması Nasıl Yapılır

Sofralarınıza farklılık ve çeşit katacağınız istiridye enginar dolaması tarifi

  • Pirinci suda bekletin. Kuş üzümlerini de ılık suda bekletin. 
  • Enginarları limonlu suda 10 dakika haşlayıp suyun içinde bekletin. 
  • Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 
  • Kuş üzümlerini, tuzu, şekeri, baharatını, limon suyunu ve 1.5 su bardağı içme suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın. İç harcı kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 10 dakika pişirin. 
  • Enginarları limonlu suyun içinden alıp süzün. 4 adet enginarın çanak kısımlarına hazırladığınız iç harçtan paylaştırın. 
  • Kalan 4 adet enginarı, içini doldurduğunuz enginarların üzerine kapatın. 
  • Her biri için ikişer kürdan yardımı ile enginarları sabitleyin ki pişerken dağılmasınlar. 
  • Enginarların üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, 1 bardak da sıcak su dökün. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

İzmir usulü enginar dolması tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.