Kış sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahana sarması, incecik yaprakların içindeki aromatik harçla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Zeytinyağlısı ya da etlisiyle her haliyle sofraları şenlendiren bu klasik lezzet, özenle hazırlandığında adeta bir başyapıta dönüşür. Pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu lahana sarması tarifi, hem özel günlerde hem de günlük menülerde fark yaratır. Geleneksel dokusunu koruyan, ama yapımı kolaylaştırılmış bu lahana sarması tarifi ile misafirlerinize enfes bir sunum yapabilirsiniz. Peki; lahana sarması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Fermente Lahana Turşusu tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon lahana sarması 250 kaloridir.
Lahana için:
İç harcı için:
Sosu için:
Teşekkür ederiz.