Ton Balıklı Pirinç Salatası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Ton Balıklı Pirinç Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 320 gr ton balığı konservesi
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2.5 su bardağı sıcak su
- 200 gr mısır konservesi
- 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım limonun suyu
- 1 kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
Ton Balıklı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?
Bu özel salatayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Pilava mısır, dereotu, bezelye, küp doğranmış kırmızı biber, limon suyu ve karabiber ekleyip karıştırın. Ton balıklarını iri parçalar halinde salataya ilave edin. Tabağına alıp servis yapın.
Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik pirinç salatası tarifine de göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR