ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ TON BALIKLI PİRİNÇ SALATASI

Ton Balıklı Pirinç Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ton Balıklı Pirinç Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 320 gr ton balığı konservesi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 200 gr mısır konservesi
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber

Ton Balıklı Pirinç Salatası Nasıl Yapılır?

Bu özel salatayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Pilava mısır, dereotu, bezelye, küp doğranmış kırmızı biber, limon suyu ve karabiber ekleyip karıştırın. Ton balıklarını iri parçalar halinde salataya ilave edin. Tabağına alıp servis yapın.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik pirinç salatası tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!