ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ SARIMSAK VE SUSAM SOSLU SALATA

Sarımsak ve susam soslu salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsak ve susam soslu salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g iç bakla
  • 3 havuç
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 5~6 dal taze soğan
  • Yarım demet kuzu ıspanak
  • 1 su bardağı kaju fıstığı

Sosu için

  • 3 diş sarımsak
  • 1/3 su bardağı kanola yağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 limonun suyu

Sarımsak ve susam soslu salata Nasıl Yapılır

İç baklayı haşlayıp suyunu süzün. Soğuması için bir kenara alın. Havuç ve biberleri jülyen, taze soğanları ince doğrayın. Soğuyan iç bakla, kuzu ıspanak ve kaju fıstığını da ilave edip geniş bir servis kasesinde harmanlayın. Sosu için ezdiğiniz sarımsağı bir karıştırma kabına alın. Kalan tüm malzemeyi ilave ederek karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.