Şehrazat Tatlısı
Sos için
Enginarları tencereye alıp limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu süzdürüp soğumaya bırakın. Domateslerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Sos için, zeytinyağı, küp doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış biberiyeyi sos tenceresinde 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Enginarları doğrayıp servis tabağına alın. Lor peynirini parçalar halinde enginarların üzerine yerleştirin. Maydanozları sos karışımına ekleyip enginar ve lor peynirlerinin üzerine gezdirin. Taze çekilmiş karabiber serpiştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.