ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ AMASRA SALATASI

Amasra Salatası

Amasra Salatası

Bir liman kenti olan Amasra 'Amasra Salatası' ile de ünlü. Tabi ki, Amasra'ya gidince balık yemeden olmaz. Amasra'da günlük taze balık yemek mümkün. Mevsimine göre hamsi ve kalkan balığı, mezgit, tekir önemli seçenekler arasında. Peki, 'Balığın önemli eşlikçisi Amasra Salatası nedir, ünlü Amasra Salatası tarifi nasıl yapılır?' birlikte bakalım...

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Amasra Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet domates ya da 2-3 adet cherry domates
  • 1 adet salatalık 
  • 1 adet küçük kuru soğan ya da kırmızı soğan 
  • 1 adet yeşil biber
  • 4-5 dal roka
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal dereotu
  • 3 yemek kaşığı doğranmış kornişon turşu 
  • ¼ kırmızı lahana
  • 5-6 yaprak marul 
  • 1 adet turp 
  • 1 adet havuç 
  • 2-3 dilim pancar turşusu 
  • 1 adet Kırmızı biber

Sos için;

  • ¾ su bardağı zeytinyağı 
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • 1 adet limonun suyu 

Amasra Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeler yıkanır.
  • Marul, roka, maydanoz ve dereotu doğranır. 
  • Salata tabağına sırayla marul, jülyen doğranmış kuru soğan, roka, maydanoz, dereotu, turşu, rendelenmiş havuç, ince doğranmış kırmızı lahana eklenir. Ardından kalan malzemeler süslenerek üzerine dizilir.
  • Sos için bir kapta malzemeler karıştırılır ve salatanın üzerine gezdirilir. Süslü bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!