ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ AKDENİZ USULÜ BAKLİYAT SALATASI

Akdeniz Usulü Bakliyat Salatası

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz Usulü Bakliyat Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı kabuklu kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı nohut
  • 4~5 diş sarımsak
  • 2~3 dal taze kekik
  • 2 defne yaprağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 7~8 dal taze nane
  • 7~8 dal maydanoz
  • 100 gr beyaz peynir

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Akdeniz Usulü Bakliyat Salatası Nasıl Yapılır?

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklu kırmızı mercimeği yıkayın. Tencereye mercimeği, kabuklarını soyduğunuz sarımsakları, taze kekik dallarını, defneyapraklarını aktarın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek mercimekleri orta ateşte haşlayın. Haşlanan mercimeklerin suyunu süzüp sarımsakları, taze kekik dallarını ve defne yapraklarını çıkarın. Mercimekleri salata kasesine alın. Üzerine haşlanmış nohut, mısır, tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kırmızıbiber, siyah zeytin, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin ve harmanlayın. Son olarak tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız beyaz peyniri salatanın üzerine ilave edin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!