ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ SUCUK İÇİ

Sucuk İçi

Sucuk içi

Evde kolayca hazırlanabilecek bir tarifle karşınızdayız. Kayseri yöresi ile özdeşleşen ve hemen hemen birçok yörede aynı şekilde hazırlanan sucuk içi, doğal sucuk olarak da bilinir. Yapımında kıyma, çemen, kırmızı biber gibi farklı baharat çeşitleri kullanılır. Sucuk içinin en önemli özelliği içerisinde birbirinden farklı baharatlara yer verilmesidir. Bazı yörelerde 'irişkik' ismiyle de bilinir. Peki, sucuk içi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı sucuk içi tarifine başlayabiliriz.

İçinde sucuk olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis sucuklu pide ve ıspanaklı sucuklu pizza tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuk İçi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı çemen
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz

Sucuk İçi Nasıl Yapılır?

  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, çemen, yenibahar, tarçın ve kimyonu bir kaseye alıp karıştırın. Kıymayı geniş bir kaba alıp baharat karışımını ekleyin.
  • Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı ve sarımsağı kıymaya ekleyip köfteyi yoğurun.
  • Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp avucunuzun içinde hafifçe bastırarak kalın köfteler hazırlayın.
  • Ayçiçek yağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Köfteleri servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Sucuk İçi Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon sucuk içi, yaklaşık 200 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!