Pancarlı Humus

Pancarlı Humus
27 Ekim 2020

Rengi şahane, tadı efsane harika bir humus tarifi!

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pancarlı Humus için

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 🍠
  • 1,5 su bardağı haşlanmış pancar (1 adet orta boy yeterli) 🍠
  • 5 yemek kaşığı tahin 🍠
  • 5-6 yemek kaşığı su (kıvama göre azaltılabilir) 🍠
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 🍠
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak 🍠
  • 3 yemek kaşığı limon suyu 🍠
  • Tuz 🍠

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı fındık 🍠
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 🍠
Pancarlı Humus

Nasıl Yapılır

  1. Haşladığınız pancarı soyun ve küp küp doğrayın.🥄
  2. Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. 🥄
  3. Blender ya da mutfak robotunun haznesine nohutları ve pancarı alın. 🥄
  4. Üstüne tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı ilave ederek kısa aralıklarla çalıştırın. 🥄
  5. Nohut ve tahin pürüzsüz bir hale gelmesi için kaşık kaşık su ekleyerek makinayı çalıştırmaya devam edin. 🥄
  6. Pürüzsüz kıvama gelen humusu servis tabağına alın. 🥄
  7. Çam fıstıklarını renk alıncaya kadar zeytinyağında soteleyin. Humusun üzerine dökerek servis yapın. 🥄
  8. 🍽AFİYET OLSUN🍽
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo