Pancarlı Humus

Rengi şahane, tadı efsane harika bir humus tarifi!
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Pancarlı Humus Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 🍠
- 1,5 su bardağı haşlanmış pancar (1 adet orta boy yeterli) 🍠
- 5 yemek kaşığı tahin 🍠
- 5-6 yemek kaşığı su (kıvama göre azaltılabilir) 🍠
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 🍠
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak 🍠
- 3 yemek kaşığı limon suyu 🍠
- Tuz 🍠
Üzeri için:
- 1-2 yemek kaşığı fındık 🍠
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 🍠
Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?
- Haşladığınız pancarı soyun ve küp küp doğrayın.🥄
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. 🥄
- Blender ya da mutfak robotunun haznesine nohutları ve pancarı alın. 🥄
- Üstüne tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı ilave ederek kısa aralıklarla çalıştırın. 🥄
- Nohut ve tahin pürüzsüz bir hale gelmesi için kaşık kaşık su ekleyerek makinayı çalıştırmaya devam edin. 🥄
- Pürüzsüz kıvama gelen humusu servis tabağına alın. 🥄
- Çam fıstıklarını renk alıncaya kadar zeytinyağında soteleyin. Humusun üzerine dökerek servis yapın. 🥄
- 🍽AFİYET OLSUN🍽

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR