ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER PANCARLI HUMUS

Pancarlı Humus

Pancarlı Humus

Rengi şahane, tadı efsane harika bir humus tarifi!

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

13 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pancarlı Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut 🍠
  • 1,5 su bardağı haşlanmış pancar (1 adet orta boy yeterli) 🍠
  • 5 yemek kaşığı tahin 🍠
  • 5-6 yemek kaşığı su (kıvama göre azaltılabilir) 🍠
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 🍠
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak 🍠
  • 3 yemek kaşığı limon suyu 🍠
  • Tuz 🍠

Üzeri için:

  • 1-2 yemek kaşığı fındık 🍠
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 🍠

Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?

  • Haşladığınız pancarı soyun ve küp küp doğrayın.🥄
  • Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. 🥄
  • Blender ya da mutfak robotunun haznesine nohutları ve pancarı alın. 🥄
  • Üstüne tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı ilave ederek kısa aralıklarla çalıştırın. 🥄
  • Nohut ve tahin pürüzsüz bir hale gelmesi için kaşık kaşık su ekleyerek makinayı çalıştırmaya devam edin. 🥄
  • Pürüzsüz kıvama gelen humusu servis tabağına alın. 🥄
  • Çam fıstıklarını renk alıncaya kadar zeytinyağında soteleyin. Humusun üzerine dökerek servis yapın. 🥄
  • 🍽AFİYET OLSUN🍽
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!