Domatesli Ve Soğanlı Alabalık

Domatesli Ve Soğanlı Alabalık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Domatesli Ve Soğanlı Alabalık için

Malzemeler

  • 4 soğan
  • 6 büyük domates
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kg alabalık fileto
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıcak su
Domatesli Ve Soğanlı Alabalık

Nasıl Yapılır

Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Domatesleri enine ince daire şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp piyazlık doğranmış soğanları ilave edin ve karıştırarak yumuşayıp diri kalacak şekilde kavurun. Kesme şekeri, kuş üzümlerini, çam fıstıklarını ve tarçını ekleyip karıştırın. Üzerlerine domatesleri dizin. Tuz serpin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Domatesler pişerken alabalık filetoları tuzlayın. Domateslerin saldığı su çekilmeye başlayınca bir tavayı kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Filetoları yağda kızartın. Tenceredeki domateslerin üzerine ekleyin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo