ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ DOMATESLİ VE SOĞANLI ALABALIK

Domatesli Ve Soğanlı Alabalık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli Ve Soğanlı Alabalık Tarifi İçin malzemeler

  • 4 soğan
  • 6 büyük domates
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 kg alabalık fileto
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıcak su

Domatesli Ve Soğanlı Alabalık Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Domatesleri enine ince daire şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp piyazlık doğranmış soğanları ilave edin ve karıştırarak yumuşayıp diri kalacak şekilde kavurun. Kesme şekeri, kuş üzümlerini, çam fıstıklarını ve tarçını ekleyip karıştırın. Üzerlerine domatesleri dizin. Tuz serpin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Domatesler pişerken alabalık filetoları tuzlayın. Domateslerin saldığı su çekilmeye başlayınca bir tavayı kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Filetoları yağda kızartın. Tenceredeki domateslerin üzerine ekleyin. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!