ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ CİĞER EZME

Ciğer Ezme

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ciğer Ezme Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tavuk ciğeri
  • Yarım tavuk göğüs eti
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ciğer Ezme Nasıl Yapılır?

Tavuk ciğeri, tavuk göğüs eti ve yumurtaları ayrı tencerelerde haşlayın. Süzülmeye bırakın. Haşlanmış tavuk ciğeri, tavuk eti ve yumurta sarılarını mutfak robotuna alıp ezin. Bayat ekmek içi, çekilmiş ceviz içi, sarımsak, zeytinyağı, kaymak, karabiber ve tuzu ekleyip ezmeye devam edin (karışım çok koyu olursa azar azar süt ekleyip ekmeğe sürülebilir kıvama getirin). Ezmeyi ekmek dilimleri veya krakerler üzerine sürüp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!