ANASAYFA TARİFLER SAHUR TARİFLERİ KÜLÜNÇE

Külünçe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Külünçe Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yarım kibrit kutusu yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kahve
  • fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz

Külünçe Nasıl Yapılır?

Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayıh. Yaş mayayı ılık suda eritin.

Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!