ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KÜLÜNÇE

Külünçe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Külünçe tarifi için malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yarım kibrit kutusu yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kahve
  • fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz

Külünçe Nasıl Yapılır

Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayıh. Yaş mayayı ılık suda eritin.

Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.