ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ YABAN MERSİNLİ MOR PİLAV

Yaban Mersinli Mor Pilav

Yaban mersinli mor pilav

İftara ne pişirsem diyenler için nefis mi nefis bir tarifle karşınızdayız. Et, lahana, yaban mersini ve kuru yemiş ile hazırlanan yaban mersinli mor pilav, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ideal bir seçim. Listedeki malzemelere göz attıysanız; hazırlaması 10, pişirmesi ise 40 dakika süren yaban mersinli mor pilav yapımına geçebiliriz. 

Ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz pratik pilav tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Antep ve Adana'nın önemli lezzetleri arasında yer alan firik pilavı tarifini de listenize ekleyin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Mor Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g incik eti
  • Yarım mor lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı mor lahana suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • 1/2 çay bardağı Antep fıstığı içi (Süsleme için)
  • 1/2 çay bardağı yaban mersini
  • 3.5 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yaban Mersinli Mor Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci üstünü kaplayacak şekilde su ile 20 dakika dinlenmeye bırakın. 
  • İncik etini düdüklü tencerede 25 dakika pişirin. 
  • Mor lahanayı ikiye bölerek bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. Mor lahana suyunu bir kaba alın.
  • Pilav tenceresinde erittiğiniz sadeyağa bademleri ekleyerek kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ilave ederek 3 dakika kavurun.
  • Daha sonra 2 su bardağı mor lahana suyunu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra tuzu ekleyerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. 
  • Servis etmeden önce dittiğiniz incik eti, sadeyağda kavurduğunuz yaban mersinleri ve Antep fıstığı içi ile pilavınızı süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!