ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ TAZE OTLU DANA BONFİLE SARMA

Taze Otlu Dana Bonfile Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Otlu Dana Bonfile Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 adet bütün dana bonfile
  • Taze biberiye
  • Kekik
  • Maydanoz
  • Defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3~4 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 6 milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı un

İç harcı için

  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 8 mantar
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Taze Otlu Dana Bonfile Sarma Nasıl Yapılır?

  • Ezilmiş sarımsağı, zeytinyağı, otları ve rendelenmiş limon kabuğu ile suyunu bir kapta karıştırın.
  • Dana bonfileyi bu karışıma iyice bulayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  • Tavayı iyice ısıtın. Dana bonfileyi önce yüksek ateşte arkalı önlü kızartın. Ocağın ısısını düşürüp etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Üzerine yarım su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Harcı için, soğanları piyazlık doğrayın. Havuçları rendeleyin. Mantarı dilimleyin. Tavaya zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin.
  • Havuç ve mantarları ekleyip tuz, karabiber ile tatlandırıp ocağı kapatın.
  • Altı milföy hamurunu dikdörtgen olacak şekilde mutfak tezgahına yan yana dizin. Üzerine un serperek merdane yardımıyla açıp geniş bir hamur elde edin.
  • Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Ortasına bonfileyi yerleştirip hamuru yanlardan üzerine doğru kapatıp birleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Dilerseniz, püreli dana rosto tarifini de deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

Dana bonfileyi ocakta pişirdikten sonra tamamen soğumasını bekleyin. Tam soğumayan eti milföy hamuruna sarmakta güçlük çekersiniz. Milföy hamuru etin sıcaklığıyla yumuşayacak sarımı zorlaşacaktır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!