ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SEBZELİ, ETLİ VE PİDELİ MANTAR

Sebzeli, etli ve pideli mantar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli, etli ve pideli mantar tarifi için malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 domates
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 patates
  • 2 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1/4 pide ekmeği (tercihen bayat)
  • 3 çorba kaşığı mısırözü yağı

Sebzeli, etli ve pideli mantar Nasıl Yapılır

Ramazan sofralarının çorbayla yapılan açılıştan itibaren merakla beklenen etli yemekleri lezzet yemek tarifleri ile sizinle...

Mantarları temizleyip dörde kesin. Patatesi soyup küp şeklinde kesin. Biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Taze soğanı temizleyip kıyın. Pideyi küçük doğrayın. Patatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri rendeleyin.

Mısırözü yağının 1 çorba kaşığı kadarını tavada ısıtıp sarımsak ve pide ekmeklerini kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin.

Kalan mısırözüyağını tencerede ısıtıp eti kavurun. Rendelenmiş domates ve mantarları ekleyip kavurun. Salçalık biber, patates ve sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp pideli karışım ve taze soğanı ekleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.