ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ BİBERLİ PİLAV

Biberli pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberli pilav tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 30 gr tereyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Biberli pilav Nasıl Yapılır

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Pirinci 1 tutam tuz ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritip pirinci karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin. Ateşi kısın ve pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Pilava ekleyip harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.