ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI DOLMA

Zeytinyağlı dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı dolma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr salamura asma yaprağı
  • 4 kurutulmuş patlıcan
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

İç harcı için

  • 4 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı kuşüzümü
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı kaynamış su

Zeytinyağlı dolma Nasıl Yapılır

Bayram sofralarının vazgeçilmezi zeytinyağlılar. Soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ve fıstıklarla birlikte kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Baharatları, şekeri, kuşüzümünü, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pirinçler suyu çekince ocaktan alın. Diğer tarafta salamura yaprakları ılık suyla yıkayın. İçlerine hazırladığınız harçtan paylaştırıp sarın. Tencerenin tabanına kalan asma yapraklarını yayın. Üzerlerine sarmaları yerleştirin. 2 su bardağı sıcak su ve zeytinyağını döküp üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin. Patlıcanları yıkayıp ılık suda bekletin. Suyunu 2-3 defa değiştirin. Kaynayan suda 10 dakika haşlayıp içlerine iç harçtan doldurun. Tencereye dizip, 2 su bardağı sıcak su ve nar ekşisi ilave edip ilave edip 20 dakika pişirin. Hepsini birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.