ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ SEBZELİ KUZU GÜVEÇ

Sebzeli kuzu güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli kuzu güveç tarifi için malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu kol Yarım kg taze fasulye 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ 3 patates 3 domates 2 dolmalık biber kırmızı dolmalık biber 15 arpacık soğan 3 diş sarımsak 1.5 su bardağı su Tuz
  • karabiber
  • kekik

Sebzeli kuzu güveç Nasıl Yapılır

Sarımsakları temizleyin. Güvecin içini 1 diş sarımsakla ovup 1-2 kaşık sıvıyağla yağlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın. Fasulyeleri ikiye kesin. Patates, domates ve biberleri doğrayın. Soğanları temizleyin. 

Eti kekikle harmanlayıp güvece alın. Sırasıyla soğan, fasulye, biber, patates ve domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, su ve kalan yağı ilave edip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.