ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ CEVİZLİ SARMA KADAYIF

> CEVİZLİ SARMA KADAYIF
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli sarma kadayıf tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr tel kadayıf 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın 150 gr tereyağı Şerbet için: 2 su bardağı su 2 su bardağı tozşeker 25 gr tereyağı 1 çay kaşığı limonsuyu Süsleme için: 8

10 adet yarım ceviz içi

Cevizli sarma kadayıf Nasıl Yapılır

Çekilmiş ceviz içine tarçın ekleyip karıştırın. Kadayıfı tutamlar halinde ayırarak 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde yayıp ortalarına tarçınlı ceviz içini paylaştırın. Kadayıfları rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın kalıbına yerleştirin. 

Tereyağını eritip her kadayıf parçasının üzerine 1-2 kaşık yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kadayıflar pembeleşene kadar pişirin.

Tozşekerle suyu bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra 25 gr tereyağı ilave edin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve şerbeti ocaktan alın. 

Kadayıfı fırından alıp sıcak şerbeti hemen üzerine gezdirin. Şerbetini çekip soğuduktan sonra kadayıf sarmalarını yarım cevizlerle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.