ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER SANDVİÇ TARİFLERİ KLASİK BAGEL

Klasik bagel

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Klasik bagel tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 su bardağı
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 2 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Haşlamak için

  • 2~3 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için

  • Susam
  • Yumurta beyazı
  • Haşhaş tohumu

Klasik bagel Nasıl Yapılır

Derin bir kapta içine un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su ve ayçiçeği yağını ekleyin. Parmak uçlarınızla önce ortadan karıştırmaya başlayın. Ardından kenarlardan un alıp yavaşça yoğurun. Hamur toparlanmazsa 1 yemek kaşığı su ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika iyice yoğurun.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerilerine hafif nemli bir bez örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.

Derin bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın. Dinlendirdiğiniz bageli üstten baş parmağınız ve alttan işaret parmağınız yardımıyla ortadan delin. Elinizle döndürüp deliği belirginleştirin. Kaynayan suya atıp her iki yüzünü yaklaşık 2 dakika orta ateşte haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Haşlanan bagelleri önce yumurta akına, sonra susama veya haşhaş tohuma batırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:12:41

2 SU BARDAĞININ NE OLDUĞUNU BİLEMEDİM :(

Misafir12.10.2016 17:13:06

evet 2 su bardağı ne acaba?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.