Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14636 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1347 Tarif
Diyet
4423 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2416 Tarif
Hafif Yemekler
55 Tarif
İçecek
1422 Tarif
Pratik Yemek
5964 Tarif
Salata ve Meze
1380 Tarif
Sos
484 Tarif
Tatlı
9354 Tarif
Yöresel
2016 Tarif
Popüler Tarifler
Yoğurtlu Semizotu
Ton Balıklı Sandviç
Anasayfa
Tarifler
Sandviç Tarifleri
Klasik Bagel
Klasik Bagel
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sütlü anne keki
Sirkeli Dereotlu Poğaça
Ankara Sarması
5 Dakika Kurabiyesi
10 Dakikada Simit Poğaça
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız)
Et Kavururken Tuz Ne Zaman Atılır?
Sarma İçinin Sırrı Harcında Saklı
Zerde Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Kardelen Tatlısı Nerenin Tatlısı?
En İyi Kavurma Ne Etinden Olur?
Tarak Tatlısı Nedir?
Klasik Bagel için
Malzemeler
1 kg un
2 su bardağı
1 yemek kaşığı ılık su
2 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Haşlamak için
2~3 litre su
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
Susam
Yumurta beyazı
Haşhaş tohumu
Klasik Bagel
Nasıl Yapılır
Derin bir kapta içine un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su ve ayçiçeği yağını ekleyin.
Parmak uçlarınızla önce ortadan karıştırmaya başlayın. Ardından kenarlardan un alıp yavaşça yoğurun.
Hamur toparlanmazsa 1 yemek kaşığı su ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika iyice yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Üzerlerine hafif nemli bir bez örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.
Derin bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın. Dinlendirdiğiniz bageli üstten baş parmağınız ve alttan işaret parmağınız yardımıyla ortadan delin.
Elinizle döndürüp deliği belirginleştirin. Kaynayan suya atıp her iki yüzünü yaklaşık 2 dakika orta ateşte haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin.
Haşlanan bagelleri önce yumurta akına, sonra susama veya haşhaş tohuma batırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Amerikan Mutfağı Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sandviç Tarifleri
45 Dakika
Haşlanmış Tavuklu Sandviç
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
20 Dakika
Füme Somon Sandviç
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
25 Dakika
Zapiekanka
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
35 Dakika
Tavuk Kavurma Sandviç
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
45 Dakika
Ekmek Arası Köfte
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
21 Dakika
Sanayi Tostu
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.