Klasik Bagel

Klasik Bagel
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Klasik Bagel için

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 su bardağı
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 2 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Haşlamak için

  • 2~3 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için

  • Susam
  • Yumurta beyazı
  • Haşhaş tohumu
Klasik Bagel

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta içine un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su ve ayçiçeği yağını ekleyin.
  2. Parmak uçlarınızla önce ortadan karıştırmaya başlayın. Ardından kenarlardan un alıp yavaşça yoğurun.
  3. Hamur toparlanmazsa 1 yemek kaşığı su ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika iyice yoğurun.
  4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
  5. Üzerlerine hafif nemli bir bez örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  6. Derin bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın. Dinlendirdiğiniz bageli üstten baş parmağınız ve alttan işaret parmağınız yardımıyla ortadan delin.
  7. Elinizle döndürüp deliği belirginleştirin. Kaynayan suya atıp her iki yüzünü yaklaşık 2 dakika orta ateşte haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin.
  8. Haşlanan bagelleri önce yumurta akına, sonra susama veya haşhaş tohuma batırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo